En vanlig vecka på Sjöhästen

Utomhus varje dag

Barnen går ut och leker både på för- och eftermiddagarna. Varje vecka gör vi också utflykter, till skogen eller till närliggande lekplatser och andra natursköna miljöer. Gården utomhus är stor och möjliggör många olika former av aktiviteter. Den kan också anpassas med avgränsningar för översikt och trygghet.

Femåringarna har skolklubb

Tillsammans med kooperativet intill oss bildar femåringarna en skolklubb som träffas en gång i veckan. Den ger förberedelse för grundskolan och är mycket omtyckt.

Rörelse, musik och rytmik

I det rörelserummet bjuds det ofta upp till dans. Vi värderar vikten av fysisk rörelse i olika former och tar vara på barns naturliga kärlek till musik och lek.

Kreativiteten flödar

Ett dagligt inslag i barnens vardag är möjligheten att få skapa – med allt ifrån penseln och händerna till fynd från skogsutflykten. Bara fantasin sätter gränser i vår ateljé.

När det inte är en vanlig dag

En vanlig vecka innehåller ofta en ovanlig dag! Kanske fyller någon år, då firas det storslaget och födelsedagsbarnet får bestämma dagens lunchmeny. Eller så är det fredagsmys och favoritnallen får följa med hemifrån. Då är det också en större sångsamling och barnen bestämmer musiken. När vintermörkret faller på tidigt på eftermiddagen är det spännande att lysa ute med ficklampor och på sommaren kan det bli en tur till stranden eller hopp i vattenspridaren. Ibland gör vi bussutlykter in till stan och går på teater och andra kulturevenemang. Kopplat till målen i läroplanen och aktuella händelser i vår omvärld uppmärksammas dagar som exempelvis Trafiksäkerhetens och Barnkonventionens dag. Med utgångspunkt i trygga vardagsrutiner strävar vi efter att krydda förskoletiden med det lilla extra.

Följ oss på Facebook för fler bilder och om vad som är på gång!